perjantai 5. toukokuuta 2017

Quarteira, Ronja: Työssäoppia Portugalissa

Pienten teknisten ongelmien jälkeen pääsen mäkin vihdoin kirjottelemaan mun kuulumisia näin reissun loppusuoralla. Urheiluhieroja opiskelija Ronja kirjottelee tällä kertaa blogia.

Alotetaan nyt vaikka sillä, että kerron missä oon, mitä teen ja kenen kanssa. Eli asun täällä pienessä kaupungissa nimeltä Quarteira. Quarteira kuuluu Portugalin etelärannikosta koostuvaan alueeseen Algarveen. Asukkaita täällä Quarteirassa on noin 22 000 eli kaupunki on pieni, mutta tänkin reilun parin viikon aikana mitä oon täällä ollut, on turistit lisääntynyt ihan hirveesti. Sesonkiaikaan rannat onkin kuulemma ihan täynnä eikä rantabulevardilla mahdu kävelemään. Tää loppukevät on siis ihan parasta aikaa tulla tänne kun turisteja ei oo vielä niin paljon mutta säät hellii silti. Asun samassa huoneistossa mun yhteyshenkilön Maurin kanssa (Mauri on myös itse koulutettu hieroja) ja näiden täällä leireilleiden urheilijoiden valmentajan kanssa. Tällä hetkellä asutaan Maurin kanssa enää kaksin kun leiriläiset lähti takas Suomeen keskiviikkona.

Mun hommahan täällä on ollut siis pääasiallisesti olla näiden nuorten urheilijoiden kehonhuoltajana, mutta oon hieronut myös tosi paljon suomalaisia eläkeläisiä ja paikallisia. Nää urheilijat joita täällä leireili ovat yleisurheilijoita eri lajien edustajia, mutta suurin osa pikajuoksijoita. Yhteensä urheilijoita oli 11. Kaikki urheilijat oli nuoria vähän alle ja yli lukioikäisiä. Urheilijoilla on ollut meneillään kilpailuun valmistava kausi ja täällä leirillä ne treenasivat kovaa ja treenejä oli yleensä päivän aikana seuraavasti: aamulla tehtiin verkkalenkki 2-5km, päivällä tehtiin maastotreeni ja iltapäivällä mentiin vielä kentälle tekemään treeni. Useimmiten urheilijat tuli hierontaan lepopäivää edeltävänä iltana tai lepopäivän aamuna. Mut yllätti se, että suurimmaksi osaksi urheilijat halusi kahden tunnin kokovartalohierontoja. Jalkoihin tietysti keskityttiin eniten. Myös paikalliset ja eläkeläiset haluaa lähes poikkeuksetta kahden tunnin kokovartalohierontoja. Se on ollut ainakin hyvä, että kahdessa tunnissa ehtii kokovartalohieronnankin aikana keskittää ongelma-alueisiin enemmän aikaa. Tässä sekä urheilijoita että paikallisia ja eläkeläisiä hieroessa on huomannut hauskasti kontrastin heidän kipukynnyksissään. Urheilijoita saa toden teolla hieroa ja silloinkin tuntuu että on tuntunut juuri ja juuri sopivasti mutta paikallisia saa vaan hipsutella ja silti ne jo puhkuu että nyt alkaa olemaan voimaa kyllä tarpeeksi.

On ollut tosi mielenkiintoista olla tässä urheilijoiden leiri elämässä mukana ja se on antanut mulle taas ihan uutta näkökulmaa tähän hommaan. Täällä on menty sillä meiningillä, että urheilijoita palvellaan aina kun on tarvetta, vaikka tulisikin vähän rankempia päiviä ja silloin kun on hiljaisempaa niin nautitaan olosta.

Paikasta oon tykännyt hirveesti ja oonkin ehtinyt myös kierrellä aluetta. Oon käynyt monissa eri paikoissa tässä Algarven alueella mm. Farossa ja Quiassa. Alueen suurimmat kauppakeskukset on kierretty ja Nike storesta tarttukin muutamat Kengät mukaan.. Täällä on myös huippu mahdollisuudet urheilla esim. lenkkipolut ja -maisemat on mahtavat. Käytiin Maurin kanssa katsastamassa myös Alfamarin harjoituskeskus, jossa urheilee paljon huippu-urheilijoita. Mulla on ollut pyörä vuokralla koko tän ajan ja se on mahdollistanut helpon kiertelyn ja kaartelun alueella.

Nyt tää mun reissu alkaa olemaan lopuillaan ja yks kokonainen päivä on enää edessä. Sitten onkin vierähtänyt täällä aikaa päivää vajaa 3 viikkoa! Ei kyllä uskois kun on aika mennyt niin nopeasti. On ollut kaikin puolin mahtava porukka ja on ollut hienoa saada tällänen mahdollisuus oppia uutta ja tutustua uusiin ihaniin ihmisiin.

Alla vielä kuvia reissulta.

yours,
Ronja
Faron vanhaa kaupunkia
Quarteiran ranta joka näkyy myös meijän huoneen ikkunoista ja partsilta
Oltiin seuraamassa crossfit kisoja jossa kilpaili myös 4 suomalaista joukkuetta
Maurin kanssa pyörälenkillä
Vilamoura on vähän hienompipaikka niinku paateista voi arvata.
Minä työpäivän jälkeen lähössä shoppailemaan
 
Juhlittiin vappua kera munkkien.
Lähistöllä asustaa lisko
Pastillikaupunki Albufeirassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti