tiistai 27. syyskuuta 2016

Bournemouth, Mikko ja Otto: Kiropraktiaa

Torstaina oli meillä mahtava päivä, Pate järkkäsi meille tutustumiskierroksen paikalliseen kiropraktikkokouluun!
Anglo-European College of Chiropractic on aloittanut toimintansa vuonna 1965 ja on euroopan vanhin kiropraktiikkaa opettava laitos. Lekendan mukaan Pate on 90- luvulla opettanut urheiluhierontaan koululla. Koulutus kestää 5 vuotta. Kolme ensimmäistä vuotta opiskellaan käytäntöä ja teoriaa,  kaksi viimeistä kuluu klinikalla oikeiden potilaiden kanssa. Opiskelu kustantaa noin 13000£ vuodessa.

Koululla meitä kierrätti kaksi viidennen vuoden opiskelijaa. Aluksi käytiin tutustumassa tiloihin, missä harjoitellaan sitä itseään, selkärangan manipuloimista. Näitä tiloja oli useita, erilaisilla hoitopöydillä varustettuina. Oli monimutkasen näkösiä pöytiä, saa ihmisen vaikka kaksin kerroin jos tarviaa. Kuvassa hieman yksinkertaisempia pöytiä...

Ylemmistä kerroksista löytyi erilaisia labratiloja kemian ja fysiikan opiskeluun. Mielenkiintoisimpana röntgenlabra. Tilassa oli kolme vanhaa laitetta, millä voi harjoitella asiakkaan asettelua erilaisiin kuviin. Seuraavaksi valuttiin alempiin kerroksiin ja kirjaston kautta pihalle. Kirjasto oli 2 kerroksinen ja täynnä kaikkea anatomiaan liittyvää.

En ole ihan varma miten rintaruokinta liittyy kiropraktiaan, mutta koululta kuitenkin löytyi tilat missä naisia autetaan asian suhteen. Britanniassa imetetään vähiten maailmassa, vuoden kuluttua enää 0,5% naisista imettää.

Ulkoa kierrettiin katsomaan koulun omaa kuntosalia ja sisäpelikenttää. Vieressä oli myös pienempi kuntosalivehkeillä varustettu tila, missä koulun opiskelijat touhuavat meidän pelaajien kanssa. Kierros jatkui kuivalabraan, viimeiset 2 kuvaa on sieltä. Toisessa kuvassa näkyy kaappi täynnä erilaisia kasvaimia, maksan palasia ja muita sairauksia. Päästiin myös hypistelemään oikeaa selkänikamaa kätösissä. Tilasta löytyi paljon erilaisia luurankoja lihaksilla varustettuna. Jokaisen lihaksen pystyy erikseen irrottamaan ja tutkiskelemaan kuinka ne asettuvat paikoilleen. Otto meni ensitöikseen rassaamaan jalkaa ja se päätti karistaa kaikki lihaksensa lattialla. Siinä onkin jollekkin kiropraktikolle hommaa seuraavalla oppitunnille.

Kellarissa oli myös "märkälabra", mistä löytyy oikeetaa ruumiita. Niitä hyödynnetään myös opiskelussa. Meitä ei sinne päästetty kun ei muoviset luurangotkaan pysy kuosissa.

Seuraavaksi päästiin itse asiaan eli tiloihin missä järjestetään bileitä. Seisoin 2 minuuttia sisällä enkä meinannut päästä lattiasta irti, jäänyt hieman tahmeaksi viimeisten bileiden jälkeen! Tilasta löytyi baaritiskit sun muut ja elämää nähnyt biljardipöytä, mitä sitä muuta kiropraktikko tarviaa.

Lauantaina pelattiin Evertonia vastaan ja iskettiin luu kurkkuun. Everton oli pistetilastoissa toisena ja peli hieman kuumotti. Junior Stanislas otti kuitenkin pelin haltuun ja teki 1-0 maalin! Peli sujui meiltä aivan täydellisesti, varsinkin Harry Arter teki jumalan työtä koko pelin ajan. Maaleja ei enempää syntynyt mutta se riitti.


Tämmöistä tällä viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti